Otvorenie Gulášky - 2012

Úvod  /  Články  /  Otvorenie Gulášky - 2012

O šiestej som sa pozrel z okna - naozaj to nevyzeralo dobre. Počkal som ešte dve hodiny, až potom som volal Petrovi. Bol rozhodnutý: „Ideme a varíme guláš!“

Naložil som auto a u Paľka som vyzdvihol trinásť fliaš. Spustil sa dážď. V tom mi volal Jugi: „ Vezmi aj mne fľašu, dnes už pršať nebude.“ Z oblohy sa lialo a mne sa zdalo, že ísť v takom nečase je úplná blbosť.
Na Farskej začali pribúdať autá.
Volal Igor. Bol na ceste z Bieloruského Minska a chcel sa zastaviť na Guláške. Silný dážď pri Žiline ho však odradil. Radšej sme sa dohodli, že ja sa zastavím u neho večer. Potrebovali sme sa dohodnúť ohľadne cesty do Dahabu.
Pred Sereďou sa to roztrhlo. Ako som odbočil na starú bratislavskú, začal som ľutovať, že som nezobral aj šijací stroj, ktorý máme pripravený na dno Gulášky. Slnko začalo pripekať.
Pod vplyvom zamračeného rána sme sa rozhodli pre „Račí útes“. Peter si zobral na starosti rozbeh gulášu, ja som sa chystal so žiakmi na prvý ponor. Prišla Bea. S Dodom aj s Emi a spolu s nimi Peter Držík. To sa po každej stránke ukázalo ako kľúčové. Dodo prebral kotol a zodpovednosť za guláš, Peter nás všetkých ratoval pred majiteľom pozemku. Len ľutujem, že som bol vo vode, to musela byť ohromná zábava.
Druhý ponor som dal s Rišom. Má veľké ambície a bol som zvedavý, ako mu to ide. Musím uznať, že som si to užil. Málo kedy sa mi stane, že si tak vychutnám ponor so žiakom.
Po krátkej pauze sme dali ešte jeden ponor, tentoraz všetci. Vždy je milé sledovať, ako sa zo žiakov stávajú potápači. Už sme sa tak nestrácali a bolo evidentné, že počiatočné obavy strieda nadšenie.
Voda mala dvanásť stupňov, viditeľnosť závisela vždy od toho, ako kto kopol plutvami. Bolo to však oveľa lepšie, ako pri prvom ponore. Jednoducho, ako hovorí Paľko Škorvaga, bola to Parrrááádaaaa.!!!
Paráda nás však čakala aj po vynorení. Nad hladinou jazera rozvoniaval guláš a len čo sme vypľuli automatiky, začali sa nám zbiehať slinky. Dodo poctivo miešal zmes hovädzieho mäsa a cibule, postupne pridával divinu a jahňacinu. Na ohnisku sa v dvadsaťpäť litrovom kotlíku varil jeden z najlepších gulášov, aké kedy Guláška zažila. A zmizol závratnou rýchlosťou. Otvorenie sezóny, ako má byť.

 

22.04.2012
BaburkaModra ZonaPotapanie.bizDive 2000
© dive 2000 production s.r.o. - všetky práva vyhradené
created by era web solutions